NEN 3140 Inspectie

Wij helpen graag met het keuren van uw bestaande elektrische installaties volgens de NEN 3140. Tijdens deze periodieke keuring inspecteren wij uw elektrische installatie zodat deze voldoen aan de Nederlandse richtlijnen en de geldende veiligheidseisen.

Wij scoren een 4,6 op Trustpilot
Wij zijn aangesloten bij

Op deze pagina leest u wat een NEN 3140 inspectie is, wat het belang is van deze inspectie, wie de inspecties mag uitvoeren en welke kost hier aan verbonden zijn.

Wat is een NEN 3140 inspectie?

Een NEN 3140 inspectie is een periodieke inspectie aan een bestaande installatie met als doel de installatie tijdens gebruik veilig te houden. Door uw installatie periodiek te laten keuren volgens de NEN 3140 richtlijnen zorgt u voor een veilige werkomgeving, voorkomt u mogelijke schade en kunt u aantonen dat u de wettelijke zorgplicht nakomt voor de elektrische installatie.

  • Veilig werkomgeving
  • Voorkomt mogelijk schade
  • Zorgplicht Arbowet wordt nageleefd
  • De inspectie wordt nageleefd volgens de NEN normen

NEN 3140 Inspectie  aanvragen

Hartelijk dank voor uw aanvraag!
Oops! Something went wrong while submitting the form

Wat houdt een NEN 3140 inspectie in

Met een NEN 3140 inspectie wordt beoordeeld of onderhoud, veiligstellen voor elektrotechnische werkzaamheden mogelijk is volgens de huidige veiligheidseisen. De NEN 3140 beschrijft o.a.:

  • Hoeveel tijd er tussen 2 inspecties mag zitten
  • De manier waarop een installatie gemeten en beproeft dient te worden

Wie mag de NEN 3140 Uitvoeren?

Een NEN 3140 inspectie mag uitgevoerd worden door een Vakbekwaam en gecertificeerd inspecteur (de term vakbekwaam persoon wordt gedefinieerd in de NEN 3140). Om er zeker van te zijn dat uw installatie objectief wordt gekeurd, kunt u beter kiezen voor een onafhankelijke partij. Tesko inspecties helpt u graag bij het uitvoeren van een objectief en onafhankelijke NEN 3140 inspectie.

Bereid jezelf voor op een NEN 3140 Inspectie met onze handige keuringschecklist

Tesko Inspecties gaat verder. Wij helpen jou met een goede voorbereiding van de keuring zodat jij snel en efficient geholpen bent.
  • Goede voorbereiding
  • Snel en kostenefficient geholpen
Hartelijk dank! U ontvangt u checklist in de mail!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Wat kost een NEN 3140 inspectie?

Bij het bepalen van de kosten voor een NEN 3140 inspectie wordt er gekeken naar een aantal verschillende factoren. De totale bruto oppervlakte van de te inspecteren locatie wordt berekend om een globale prijs te kunnen vaststellen. Ook wordt er gekeken naar de toepassing van de installatie. Dan denken we aan industriële gebouwen, kantoren of een winkels. Daarnaast kijken we het aantal verdeelinrichtingen die een installatie heeft.

Prijsopgave aanvragen

NEN 3140 inspectie aanvragen

Hartelijk dank voor uw aanvraag!
Oops! Something went wrong while submitting the form